7. 10. 2012

Expedice Krkonoše 2012

OK1TLT, OK2RO, OK1CSS
Je to skoro neuvěřitelné, ale po osmi letech od naší poslední radioamatérské "expedice" se nám konečně podařilo domluvit a zas vyrazit na společnou akci. Složení týmu bylo podobné jako v roce 2004, kdy se uskutečnila naše poslední společná akce, jen Jirka OK7TB (ex OK1XTB) tentokrát chyběl. Naopak jsme tentokrát přibrali další členy -  naše ženy a děti.

Termín byl domluven na první říjnový víkend, jako QTH byla zvolena oblíbená a k radioamatérům vstřícná Lyžařská bouda na Liščí hoře.
Jak je vidět na fotodokumentaci z naší expedice ZDE počasí nám příliš nepřálo. Přestože v Čechách padaly teplotní rekordy babího léta, my jsme měli mlhu a silný ledový vítr. Nic to ale neubralo našemu pozitivnímu naladění, takže celá expedice proběhla úspěšně a v dobré náladě.
OK1TLT při QSO na 80m
Po dobu expedice jsme byli aktivní na KV, VKV i UKV. Již v pátek večer jsme natáhli 42m LW z okna a v sobotu jsme postavili vertikální G5RV na 12m laminátovém prutu. Anténa byla laděna externím tunerem MFJ-993BRT
KV anténí farma
  V sobotu jsme pod značkou OK1KFX zasáhli do výsledkové listiny SSB ligy a pod vlastními značkami udělali několik pěkných spojení v Oceánia DX contestu.
Tomáš OK1TLT se za improvizovaných podmínek - Yagi anténa v okně - zúčastnil UHF contestu, kde dle předběžných výsledků, přes omezený čas a podmínky obsadil 32.místo!

Náš "odpočinkovo-rodinný výlet s radioamatérskou tématikou", čili EXPEDICE zaznamenal u všech jejích členů pozitivní ohlas, tak doufejme, že si podobnou prima akci zase brzo zopakujeme!

ZDE je video z celé akce od Tomáše OK1TLT

Žádné komentáře: